Pengasas Produk H**** H***B Didakwa Menipu, Individu Ini Tampil Dedah Penipuan Beliau

Sejak petang tadi, tular isu panas mengenai pengasas produk Hayat Hijab yang dikatakan menipu. Tinjauan kami menerusi hastag #FounderScammer di laman facebook, dilihat ramai yang menyatakan rasa tidak puas hati terhadap pengasas ini.

Menerusi pendedahan seorang individu yang bernama Nursyafiqah Ramly , beliau mengatakan menjadi mangsa penipuan pengasas ini.

Jom ikuti pendedahan beliau..

So, let me reveal. Ramai tanya, apa jadi? Ok la cikpika sebagai budak hingusan nak juga cerita apa masalah si polan bernama Hayati Satro a.k.a Norhayati Amir a.k.a founder Hayat Hijab.

Tahun lepas, cikpika dijemput menjadi salah seorang speaker untuk “seminar” beliau. Nama pun dijemput, mesti la perlu bayar. Ingatkan umur 30+ faham apa maksud “menjemput”. Rupanya kurang cerdik.

Cikpika diam lama tentang bayaran. Lepas sebulan seminar tu berlalu, cikpika pun telegram beliau dan minta bayaran. Cuma RM200 sebab talk hanya sejam. Rupanya beliau dah block cikpika. Ok fine, beliau nak cikpika rujuk PA beliau.

PA beliau know me very well and I know his secret from A-Z. You know whom I’m talking about. You called him TL. Timeline kot. Maybe.

And he said, “Cikpuan ada buat agreement tentang bayaran?” Cikpika pelik, kejadah apa tetamu jemputan kena buat agreement tentang bayaran? Ketahian apakah ini. Cikpika sejujurnya tak hadap RM200. Tapi, cikpika nak tengok apa game yang dia tengah main.

Pada hari seminar tersebut, ada speaker jemputan. Retis. Cikpika soal balik “you all bayar retis jemputan tu? Siapa buat agreement untuk dia?” Pandai pula beliau jawab “pihak kami”. Then, what the shit are you asking about?

Speaker lain tak ada bayaran katanya. So, kalau speaker lain sedang makan bubur, cikpika kena ikut makan bubur?

Oh masa tu si polan founder HH sedang sakit leukaemia katanya. Duduk kat kerusi roda okay. Jangan main-main. Paling tak boleh blah, cikpika ada tanya suami beliau “Puan H dah berapa kali chemo?” Jawab suaminya, banyak kali. Cikpika kata “oh tak terbakar pulak ek kulit dia. Elok ja tengok”. Terus suami dia diam. Ya, bermulut puaka itu kadang ada bagusnya.

The time goes by, cikpika ada join Ariel Serizawa dan Mohammad Sayuti II berkenaan serum. Beliau ada order 300 botol serum tapi cuma bayar untuk 100 botol saja. Lagi 200 botol beliau tak bayar tapi sembang sampai pokok tumbang di fb, serum habis stok. Bana bana.

Pihak kami nak tengok game beliau, mungkin tak jumpa supplier yang sesuai, beliau nak order juga serum “lipas” dengan kami. Tapi disebabkan cikpika jaga bahagian marketing, terus cikpika tekan 5000 botol kalau dia betul-betul nak.

Eh katanya sales RM250K kan? So, proof it lah. Masa tu, keluar drama “serum Hicos saya rebranding. Dan akan upgrade bahan-bahan yang power”. Bukan rebranding sangat. Dia dah habis modal beli iPhone red dia tu. Bayar PA lagi.

Kami follow je apa game dia. Memang betul sangkaan cikpika. Time dia stop kejap Hicos, dia akan buat balik HH. Ingatkan dah build up HH balik, dah insaf. Rupanya lagi menyetan.

Belum lagi reka cerita serum bau lipas. Serum bau lipas ke, hidung dah rosak sebab banyak kali buat chemo? Lol.

Lama juga Hicos menyepi. Sampai satu masa, kecoh tentang serum busuk baru-baru ni.

Kesian circle baru. Jadi kambing hitam.

Your game will end soon. Just pls go die with your drama. Shit things happened again.

PS: Jangan kacau my sister Eyda Sukiman. She’s pregnant. Just pls dont depressed her. Anything you can contact me. Just pls let her free ?

#norhayatiamir
#scammertegar
#founderHHtipu

Ini pula antara luahan mereka yang berasa kecewa..

Sumber : Say No to MLM/Scammers Via amazingnara